Montmeló pretén reduir el parc d’habitatges buits amb recàrrecs i bonificacions en els impostos

montmel_pisos

montmel_pisosEl municipi de Montmeló, al Vallès Oriental, vol adequar la seva ordenança municipal al moment actual i és per això que govern, oposició i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Montmeló treballen ara plegats en la redacció d’un reglament que redueixi el parc d’habitatges buits al municipi, i faciliti el lloguer social a aquelles famílies que més ho necessiten. 

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’Ajuntament de Montmeló treballa en la reformulació de l’ordenança municipal numero 1 que fa referència a l’habitatge. Des del consistori es vol reduir el parc d’habitatges buits existents al municipi i és per això que es treballa en diverses línies. D’una banda, l’ordenança que s’aprovarà a final de mes definirà els paràmetres necessaris per considerar un habitatge desocupat. I inclourà un recàrrec del 50% de la quota de l’IBI per als propietaris d’aquests immobles. Paral·lelament, tots aquells pisos desocupats que s’incorporin al lloguer social, rebran bonificacions en l’impost sobre bens immobles a banda d’optar a subvencions per a la reforma de l’habitatge.

L’ordenança també inclourà bonificacions per a les famílies monoparentals i nombroses (que fins ara rebien una subvenció sobre la quota de l’IBI) i es subvencionarà les famílies amb rendes baixes.

A més, l’ajuntament estudia la possibilitat que aquells habitatges adherits a la bossa de lloguer social gestionada des del consistori, habitaparets i la Generalitat de Catalunya, també rebin una bonificació.

x