Plena participació a la Gala 2013 de les Preses

Gala_2013_Les_Preses

Gala_2013_Les_PresesEl dissabte les Preses es va vestir de festa amb motiu de la Gala 2013. Totes les famílies del municipi van sortir al carrer per veure ballar els gegants, la granota i els calabotins. La Gala d’aquest any ha estat una de les més exitoses quant a participació.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El petit municipi de les Preses sempre és l’últim de la comarca a celebrar les seves festes majors però el rebombori que provoca és indiscutible. Aquest dissabte a la tarda, totes les famílies presenques van sortir al carrer per celebrar la Gala 2013. Com cada any, els Graellers de les Preses van encapçalar la cercavila pels voltants del poble, fins arribar a la plaça Major, davant l’església, on el poble sencer es va parar per veure ballar els gegants, la granota i els calabotins, el més desitjat pels més petits.
La festa de les Preses va anar acompanyada de la campana Llibertat, presentada en societat fa molt pocs dies a la gran festa per la independència “Quatre barres i una estrella”. A més, l’acte també va servir a l’Assemblea Nacional Catalana de la Garrotxa (ANC) per situar una parada ben a prop de la plaça Major. L’objectiu era recollir firmes per demanar el dret a vot.