ADAG 40 signa un conveni amb l’Ajuntament d’Olot per reduir la xifra d’aturats majors de 40 anys a la ciutat

ADAG_40_CONVENI

ADAG_40_CONVENIMés de 1.400 persones majors de 40 anys es troben a l’atur a Olot. Per tal de reduir aquesta xifra, l’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb la recentment creada associació ADAG 40. El conveni permetrà donar formació gratuïta o contractar els socis de la nova entitat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Segons les últimes dades d’atur corresponents al setembre del 2013, el nombre de desocupats a la Garrotxa ja supera els 3.500. A Olot, hi ha 2.373 aturats. El 60% d’aquestes persones tenen més de 40 anys. Per ajudar aquestes persones a tornar al món laboral, al juliol es va crear l’Associació de Desocupats Actius Garrotxa 40. L’entitat ja supera els 70 socis. El primer conveni que l’associació va signar va ser amb el sindicat Unió de Pagesos. Ara, l’entitat ha signat un nou conveni, aquesta vegada amb l’Ajuntament d’Olot. El nou conveni permetrà que un grup reduït de socis d’ADAG 40 pugui accedir de forma gratuïta a cursos de formació impulsats des de l’Ajuntament. El conveni també obre les portes a possibles contractacions. El consistori ja s’ha compromès a sufragar el cost del primer congrés nacional d’aturats de més de 40 anys, que se celebrarà aquest cap de setmana a Santa Coloma de Gramenet.

El local d’ADAG 40 es troba a l’edifici que el Servei d’Ocupació de Catalunya té a Olot, prop del Pavelló d’Esports. Està obert de dilluns a divendres, de les 10 del matí a la una de la tarda.