La fiscalia investiga l’alcalde de Castellfollit per possible prevaricació i malversació de diners públics

alcalde_castellfollit_bo

alcalde_castellfollit_boLa fiscalia ha obert una investigació a l’alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina, per esbrinar si s’han comès delictes de prevaricació i malversació de diners públics. El fiscal ha incoat diligències d’ofici després que l’alcalde s’adjudiqués una indemnització de 500 euros al mes per complementar la seva pensió de jubilació. Els diners surten del sou de dos regidors de l’equip de govern, d’una partida destinada al grup municipal de Convergència i Unió, i d’una part del pressupost que servia per pagar la Seguretat Social de l’alcalde.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina, va aprovar en el ple de principis d’octubre atribuir-se una “indemnització” de 6.000 euros l’any per complementar la seva pensió de jubilació. L’alcalde, que al llarg de la seva trajectòria professional ha treballat de comercial, es va jubilar a l’abril i va haver de renunciar al sou d’alcalde perquè no pot cobrar dos salaris públics alhora, ja que també cobra com a conseller del Consell Comarcal. Per continuar percebent una retribució per la seva dedicació a l’alcaldia, l’equip de govern va fer valer la seva majoria per aprovar aquesta fórmula de cobrament en forma d’indemnització. Segons l’acord del ple, Coromina cobrarà en concepte d’indemnització 500 euros al mes que surten del sou de dos dels sis regidors de l’equip de govern que han acceptat deixar de cobrar, dels diners que el grup municipal de Convergència i Unió deixa d’ingressar -retallada dràstica de la partida, de 1.200 euros a només 200-i, la resta, sortirà de la partida que el pressupost municipal destinava fins ara a pagar la Seguretat Social de l’alcalde.

La fiscalia ha decidit obrir diligències d’investigació per dos possibles delictes: un de malversació de diners públics i un altre de prevaricació, perquè entén que l’alcalde es podria haver extralimitat en les seves funcions. La fiscalia ha actuat d’ofici, arran de les notícies que han sortit als mitjans de comunicació, i ja ha enviat l’ordre a la policia perquè investigui el cas. Ara, la policia analitzarà la documentació del cas, com l’acord de ple o altres actes, i prendrà declaració als implicats per comprovar si hi ha indicis que s’ha comès algun delicte. Finalment, presentaran un atestat amb les conclusions a fiscalia.

Olot Televisió s’ha posat en contacte amb l’alcalde de Castellfollit, Moisès Coromina, que no ha volgut fer declaracions al respecte. Fonts de fiscalia han detallat que la prioritat és comprovar si s’ha causat algun perjudici a les arques municipals.