La segona edició de la Fira Orígens d’Olot engega motors amb una presentació a Barcelona

origens2013

origens2013Tot és a punt per la segona edició de la Fira Orígens. Desprès de l’èxit de l’any passat, ja s’han engegat els motors perquè els propers dies 9 i 10 de novembre Olot es converteixi en l’aparador del producte de proximitat català. Aquest dimecres al vespre s’ha fet la presentació a Barcelona a càrrec de Jordi Cruz, del restaurant l’Angle, Fina Puigdevall del restaurant Les Cols, Jaume von Arend com a organitzador del certamen, Jordi Juncà del restaurant Ca l’Enric de Bianya, Gerard Xifra de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat i l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas. 

La fira d’enguany es repartirà en tres espais. L’aula de cuina, que oferirà demostracions de cuina en directe; L’aula de tast, un espai reservat per les activitats dels expositors amb tastos i mardiatges i, finalment, L’aula dels nens, que acollirà tallers al voltant de la fruita, el pa, la xocolata i les amanides. 

Després de la presentació s’ha ofert un tast de productes de la Garrotxa elaborats per Jordi Cruz. Entre les propostes, el presents a l’acte han pogut degustar coca de llonganissa amb aigua de tomàquets i oli d’arbequina, petits lloms de bacallà amb escarola i olives negres, fesols de Santa pau, gnochis de perol i cloïssa, parmentier de la Vall d’en Bas amb ou de guatlla curat, cansalada i ibèrics o  una mini burguer thai amb botifarra a la brasa i espuma de carrat amb gelat de mel, entre d’altres.

La Fira Orígens és un esdeveniment enogastronòmic on els productors i els productes agroalimentaris de qualitat són els principals protagonistes. En aquesta segona edició es comptarà amb més de 90 productors.