L’Oficina de Consum de la Garrotxa veu com s’incrementen les consultes sobre les clàusules sòl de les hipoteques

clusula_sol

clusula_solLa baixada de l’Euríbor ha fet que algunes persones hagin detectat que tenen clàusules sòl a les seves hipoteques. És a dir, que per molt que hagi caigut aquest tipus d’interès, la seva quota mensual no baixa d’un import determinat. Una cinquantena de persones ja s’han dirigit a l’Oficina de Consum de la Garrotxa per informar-se de les diferents opcions que tenen davant d’una qüestió, que centrarà la xerrada programada per la setmana que ve a Olot.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

A principis d’any, una sentència del Tribunal Suprem declarava nul·les les clàusules sòl de les hipoteques en els casos en què es va detectar una manca de transparència. És a dir, quan el client no va estar degudament informat que la seva hipoteca contenia una clàusula que especificava que, per molt que baixés l’Euríbor, ell continuaria pagant un interès mínim per sota del qual la hipoteca no es podria reduir. La sentència va fer que molta gent descobrís que tenia aquesta clàusula a la seva hipoteca i que es dirigís a l’Oficina de Consum de la Garrotxa.

L’Oficina de Consum de la Garrotxa ha tingut una cinquantena de consultes sobre les clàusules sòl. Per això, s’han engegat diferents actuacions per informar a les persones afectades de les possibles alternatives que poden seguir.

Les clàusules sòl seran el tema de la xerrada que s’ha programat per la setmana que ve. Representants de l’Associació Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (ADICAE) oferiran una sessió informativa que tindrà lloc el proper dimecres 30 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre a l’IMPC d’Olot.

 

x