Localitzen un important assentament ibèric a Sant Joan les Fonts

jaciment_iberic_stjoanlesfonts

jaciment_iberic_stjoanlesfontsUn equip d’arqueòlegs ha trobat les restes d’un important assentament ibèric a la zona del Boscarró de Sant Joan les Fonts. S’han trobat restes d’un poblat datades entre els segles IV i II abans de Crist. La troballa confirma la presència de poblats ibers a l’interior de la Garrotxa. L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts aposta ara per la seva excavació per catalogar i difondre el llegat del poblat ibèric al municipi.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

En aquest punt de Sant Joan les Fonts, a la zona del Boscarró, prop del riu, s’ha tornat un important jaciment arqueològic corresponent a l’època ibera, concretament, entre els segles IV i II abans de Crist. És la troballa més moderna que s’ha trobat sobre el poble iber a Sant Joan les Fonts, i la més important. Les troballes no comprenen només murs, sinó també a utensilis que s’hi havia emprat.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts reconeix la importància de la troballa, que dóna fe de la presència ibera a l’interior de la Garrotxa. L’excavació que comença ara es farà de forma programada sistematitzada. La intenció de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts és la d’iniciar un projecte arqueològic que doni a conèixer aquest llegat del poble iber del municipi.