Les pastisseries catalanes vendran uns 850.000 quilos de panellets per Tots Sants

panellets_2013

panellets_2013Ens trobem a les portes de la Diada de Tots Sants, i els forns de les pastisseries catalanes treballen sense parar per tenir a punt les postres més típiques d’aquesta època: els panellets. Aquest any molts establiments opten per mantenir els preus dels panellets tot i l’encariment de matèries primeres com el pinyó o l’ametlla, gairebé un 50% més cars que l’any passat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Ametlla i sucre; són els dos ingredients bàsics dels panellets. Es té constància de la seva existència des del segle XVII, fins a convertir-se en les postres catalanes típiques de Tots Sants. De totes maneres, els panellets traspassen l’àmbit de la tradició, i avui dia en trobem de molts tipus diferents: sense oblidar els de pinyons i ametlles, cada dia creixen més els de cafè, codony, coco o xocolata. Per aquells que els preocupi la línia, els que tenen menys sucre són els de formes.

Aquest any el preu dels panellets rondarà els 40 euros el quilo de mitjana a tot Catalunya. De totes maneres, moltes pastisseries opten per mantenir els mateixos preus de l’any passat, tot i l’augment del cost de les matèries primeres com el pinyó o l’ametlla, que doblen el preu del 2012. Per Tots Sants, es preveu que les pastisseries vendran uns 850.000 quilos de panellets a tot Catalunya.