Un projecte de llei del Govern de Madrid amenaça el futur dels jutjats d’Olot

jUTJATS_OLOT

jUTJATS_OLOTEl Ministeri de Justícia ha aprovat un projecte de llei que té en estat d’alerta tot l’estament judicial. El text preveu la desaparició de tots els partits judicials de l’Estat i centralitzar la seva tasca a les capitals de demarcació. En el cas de Girona, això significaria la desaparició de vuit jutjats entre els quals els de Figueres, Ripoll i Puigcerdà, a més del d’Olot.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Els nous jutjats d’Olot van ser inaugurats el 2007 i van tenir un cost de gairebé 4 milions 200 mil euros. L’edifici allotja els dos jutjats de primera instància de la Garrotxa i l’Adscripció Permanent de la Fiscalia, i comptarà amb espai suficient per ubicar-n’hi un jutjat més. L’argument del govern espanyol per desallotjar-lo i centralitzar-los als jutjats a Girona és que actualment les comunicacions han millorat prou perquè els ciutadans puguin desplaçar-se a la capital de cada demarcació. Això permetria, segons Madrid, reduir costos i especialitzar els jutjats. La majoria de col·legis d’advocats estan reaccionant amb duresa a la iniciativa ja que consideren que es perdria molt de temps en els desplaçaments, la qual cosa, a més, suposaria un increment de les despeses judicials i limitaria l’accés a la justícia a molts ciutadans. Un dels col·lectius més afectats és el de procuradors, intermediaris entre els jutjats i els ciutadans. Els procuradors van invertir diners per ubicar els seus despatxos prop dels jutjats de primera instància del territori, i ara veuen com l’activitat pot tornar a marxar a les capitals de demarcació.