Programen fins a 47 activitats en el Festival Lluèrnia 2013

LLURNIA_A_PUNT

LLURNIA_A_PUNTEl Festival Lluèrnia encara la seva recta final. L’esdeveniment artístic del foc i la llum d’Olot brillarà pels carrers del centre de la ciutat a partir de les sis de la tarda del proper dissabte. El Lluèrnia creix en aquesta segona edició: concretament passa de les sis activitats programades el 2012 a les 47 actuals.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Tot i ser un festival modest, la llum del Lluèrnia irradiarà tot el nucli antic d’Olot aquest dissabte al vespre. L’any passat, el Festival del foc i la llum de la capital garrotxina va oferir sis propostes, però aquest 2013 s’amplia fins a les 47 activitats.

Hi ha propostes que aquest any repeteixen. Per exemple, l’Hort de la Llum de davant l’Arxiu Comarcal, a càrrec de Lola Solanilla i que ha ideat un camp de flors de lavanda amb llum negra. Una altra activitat que repeteix són els ‘Contes a la vora del foc’, tot i que les rondalles s’explicaran mitjançant projeccions al pati de l’Hospici. Les façanes del nucli antic canviaran d’aspecte; hi haurà un Jardí de la Llum amb làmpades cedides pels mateixos garrotxins; els arbres del Firal conviuran amb el foc i fins i tot les escales i l’interior de l’Església de Sant Esteve es transformaran pel Lluèrnia. Tot amb un pressupost mínim, on els mateixos artistes es fan càrrec de les despeses, i que no ha rebut ajuda institucional fins a darrera hora amb 3.500 euros aportats per l’Ajuntament d’Olot.

El Lluèrnia començarà a brillar amb llum pròpia a partir de les sis de la tarda. Segons els organitzadors, calen com a mínim dues hores per a poder veure totes les activitats programades.

Deixa un comentari