Activen l’alerta per risc químic a causa d’una fuita d’amoníac a la fàbrica d’Embotits Turón

Embotits_Turon_fuita_bo

Embotits_Turon_fuita_boProtecció Civil va activar ahir l’alerta per risc químic de forma preventiva, a causa d’una fuita d’amoníac a l’empresa Embotits Turón de les Preses. Els fets van passar al voltant de dos quarts de deu d’ahir al vespre. L’incident va obligar a evacuar els treballadors de la fàbrica, però no hi va haver afectats, segons va informar el Servei d’Emergències Mèdiques.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

També es va demanar el confinament de forma preventiva dels veïns de les cases properes a la fàbrica, ubicades en un radi de 200 metres. Fins al lloc s’hi van desplaçar tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van reparar la fuita. Es desconeix la quantitat de producte vessat, tot i que, segons els Bombers, no es tractava d’una gran quantitat.

L’amoníac és un producte tòxic que es percep olfactivament amb molta facilitat en concentracions molt inferiors als índex de toxicitat. S’utilitza en aquest tipus d’instal·lacions càrnies com a refrigerant. La nau d’Embotits Turón s’ha començat a posar en marxa des que la seva producció va ser adquirida per Embotits Collell. La seva activitat estarà totalment restablerta a finals d’aquest mes.