El nou Hospital Comarcal de la Garrotxa necessitarà una nova fundació gestora però mantindrà la plantilla actual

Fundacions

FundacionsEl Patronat de l’Hospital d’Olot prepara els canvis que suposarà el trasllat al nou Hospital Comarcal de la Garrotxa. Ha creat dos ens, la Fundació Hospital d’Olot, que gestionarà l’assistència sanitària i sociosanitària, i la Fundació Hospital Sant Jaume, s’encarregarà dels serveis socials. El president del patronat i alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha assegurat que es mantindrà l’actual plantilla de l’hospital, les mateixes condicions laborals i la seva antiguitat.

Fes clic aquí per veure el vídeo a l’OTV a la carta

Dues són les fundacions públiques que gestionaran les institucions del Patronat de l’Hospital d’Olot quan s’obri el nou Hospital Comarcal de la Garrotxa. Una d’elles serà la Fundació Hospital d’Olot, que s’encarregarà de l’assistència sanitària i sociosanitària. L’altra, que mantindrà el nom de Fundació Hospital Sant Jaume, gestionarà els serveis socials del patronat. Això inclou els pisos tutelats per a la gent gran del Parc Nou i de la Plaça Balmes, així com els serveis geriàtrics.

Els 500 treballadors que té actualment l’Hospital Sant Jaume d’Olot mantindran el seu lloc de treball. Així ho ha assegurat l’alcalde d’Olot i president del Patronat de l’Hospital d’Olot, Josep Maria Corominas. La plantilla, a més, mantindrà les mateixes condicions laborals i la seva antiguitat quan s’efectuï el trasllat a les noves instal·lacions.

La plantilla de l’hospital no només es mantindrà amb el trasllat al nou edifici, sinó que s’incrementarà, perquè l’Hospital Comarcal de la Garrotxa tindrà nous serveis. Està previst que a l’edifici hi hagi un TAC de nova generació, i s’està acabant de decidir si hi haurà també servei de diàlisi. El personal de neteja també s’ampliarà, ja que l’edifici és molt més gran. Segurament, aquest personal de neteja passarà a formar part de l’empresa sense ànim de lucre al servei de l’anomenat Triangle del Senglar, format pels hospitals d’Olot, Vic i Campdevànol.

Actualment, el personal de manteniment ja forma part d’aquesta empresa sense ànim de lucre. Una altra qüestió que haurà de determinar el Patronat de l’Hospital d’Olot és l’ús que tindrà l’actual edifici de l’hospital un cop es faci el trasllat. Segons Josep Maria Corominas, s’apostarà per una activitat destinada a molta gent. La determinarà un estudi que està contemplat en els pressupostos de l’Ajuntament per al 2014.

x