El ple de Castellfollit reafirma l’acta que la fiscalia ha demanat per investigar possibles delictes

Aj_Castellfollit_ple

Aj_Castellfollit_pleLa Guàrdia Civil, a petició de la fiscalia, ha demanat a l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca l’acta del ple d’octubre, on el consistori va aprovar l’aportació econòmica de 6 mil euros a l’any per compensar la jubilació de l’alcalde, Moisès Coromina. La fiscalia vol esbrinar si, amb aquesta mesura, l’alcalde està cometent delictes de prevaricació o malversació de diners públics. Per poder entregar l’acta a la Guàrdia Civil, aquesta havia de ser ratificada primer en el ple celebrat aquest dimarts al vespre.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El document ha estat ratificat amb els vots a favor de CiU, al Govern de l’Ajuntament, i els vots en contra dels tres regidors d’ERC, que es troba a l’oposició. El grup municipal ha explicat que hi ha votat en contra perquè sap que l’acta del ple d’octubre serà analitzada “amb lupa” per la fiscalia, i creu que el document no és prou clarificador quan parla de la compensació econòmica de l’alcalde.

Esquerra ha volgut deixar clar que mai no s’ha oposat a què l’alcalde percebi una compensació econòmica per la seva feina, però està en contra del mode com s’ha fet. La compensació de 6 mil euros a l’any de l’alcalde provindrà, entre d’altres fons, de la partida destinada a cobrir la Seguretat Social del batlle. ERC hauria preferit que la Seguretat Social de l’alcalde es destinés a compensar altres partides de l’Ajuntament. Un altre argument que el grup de l’oposició ha esgrimit per justificar el seu vot contrari a l’acta han estat els diversos errors d’interpretació i de transcripció que assegura que hi figuren respecte del que els seus representats van expressar en el ple d’octubre.

De la seva banda, l’alcalde de Castellfollit, Moisès Coromina, no s’ha vist massa sorprès per la decisió d’ERC de votar en contra de l’acta. Ha dit que “l’oposició ha de fer el seu paper”, i li ha tret ferro. Sobre la compensació, ha dit que la llei li reconeix. L’equip de Govern de Castellfollit defensa que no ha fet res incorrecte a l’hora d’assignar la compensació econòmica a l’alcalde. Moisès Coromina, a més, ha afegit que la fiscalia “deu tenir poca feina” quan es dedica a investigar compensacions “tan discretes” com la que percebrà.

x