Les peces trobades al poblat ibèric de Sant Joan les Fonts són entregades a l’Ajuntament

Ibers_peces

Ibers_pecesAquest matí, el descobridor del poblat ibèric de Sant Joan les Fonts, Josep Oliveras, ha fet entrega a l’Ajuntament de les peces trobades a la zona del boscarró. A més de les peces pròpies del poblat ibèric, Oliveras també ha trobat peces anteriors, de l’època del ferro.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El descobridor del poblat ibèric de Sant Joan les Fonts, Josep Oliveras, feia entrega aquest matí de les peces trobades a l’alcalde, Joan Espona. El gest és un pas més en la progressiva entrega al municipi del llegat patrimonial i històric que li deixa la descoberta del poblat ibèric trobat a la zona del Boscarró. De l’època ibèrica s’ha trobat una nansa de gerra, molt ben conservada. A més de les peces pròpies del poblat ibèric, Oliveras també ha trobat peces anteriors, de l’època del ferro.

Una de les peces més interessants de l’edat del ferro és aquesta pedra esculpida, de la que es creu que és una escultura dedicada al culte. Les peces seran exposades en un futur en una mostra permanent a l’Estada Juvinyà de Sant Joan les Fonts.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts no descarta demanar a Olot la cessió d’altres de les peces trobades a Sant Joan les Fonts, del paleolític i del neolític, per fer.ne una mostra temporal i sumar-la a aquestes interessants peces arqueològiques.

Deixa un comentari