Els alumnes de l’Institut La Garrotxa presenten el documental ‘Em diuen Tubab’ a Sant Joan de les Abadesses

EM_DIUEN_TUBAB

EM_DIUEN_TUBABEn la passada edició del festival internacional Olot.Doc es va presentar per primera vegadas el documental ‘Em dicen Tubab’, realitzat pels alumnes de l’Institut la Garrotxa. El treball mostra la vida a Gàmbia des del punt de vista dels joves alumnes del centre olotí. Doncs bé, l’equip del documental ha presentat el documental, aquesta vegada, a Sant Joan de les Abadesses.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Em diuen Tubab és el documental realitzat dins el projecte Ull, canvi i acció promogut per l’Institut La Garrotxa dOlot. Un grup d’alumnes d’aquest centre garrotxí, acompanyats d’alguns professors, van viatjar fins a Gàmbia per conèixer el país don provenen dues de les seves companyes de classe: l’Ami Sillah i la Fatu Darbo. Des de la mirada d’aquests adolescents, el documental de 40 minuts de durada, descobreix l’esforç i la il·lusió amb que la gent d’aquest país viu el seu dia a dia. També som testimonis de com una d’aquestes alumnes, descobreix per primera vegada les seves arrels i coneix la seva àvia.

Aquest és el setè projecte de l’Institut La Garrotxa dins de la iniciativa Ull, canvi i acció i que els ha portat a països com el Marroc, Cuba, la India, Xina o Gàmbia, i d’aquesta manera conèixer altres realitats culturals, amb alumnes d’aquests països que viuen a Catalunya. Els alumnes i professors del centre van presentar aquest dissabte el documental a Sant Joan de les Abadesses, amb la idea d’anar-lo donant a conèixer a diverses comarques catalanes.