La Generalitat destinarà 7,5 milions d’euros per equipar el nou Hospital d’Olot, que ultimarà a mitjans del 2014

Joseps_Maries

Joseps_MariesLa Generalitat destinarà 7,5 milions d’euros als pressupostos del 2014 per equipar el nou Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa. Així ho ha anunciat aquest dimarts el director de l’Institut Català de la Salut, l’olotí Josep Maria Padrosa, que preveu que a mitjans del 2014 tot estarà enllestit per fer possible l’equipament del nou centre hospitalari.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La Generalitat destinarà 7 milions 500 mil euros als pressupostos del 2014 per equipar el nou Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa. A això s’hi sumaran el milió 600 mil euros que ja es va destinar aquest any i el material que es pot aprofitar de l’actual hospital, valorat en 3 milions d’euros. Això ha permès a la Generalitat estalviar-se un 20% del cost que suposava equipar el nou hospital. En total, un equipament valorat en 12 milions d’euros per a unes instal·lacions molt més espaioses que l’actual hospital, la qual cosa permetrà incorporar-hi nous serveis de manera progressiva. Per al nou hospital, s’ha comprat un TAC per al servei de radiologia. Més tard, s’incorporarà també la diàlisi i alguns equipaments que permetran tractaments oncològics poc complexos.

El nou Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa obrirà les portes amb un nou objectiu: potenciar les operacions sense ingrés, a través de la cirurgia major ambulatòria. L’Ajuntament voldria poder inaugurar el nou hospital per la diada de Sant Jaume del 2014, tot i que l’alcalde ha assegurat que ho faran abans si tenen la possibilitat de fer-ho.

Entre les millores del nou hospital, destaca el fet de tenir el doble espai per a les activitat relacionades amb els quiròfans. Si bé aquests es mantindran en un total de 3, els mateixos que hi ha al Sant Jaume, tot i que es podria ampliar fins a 5 si fos necessari en un futur. El nombre de consultes també augmenta, de 25 passaran a 34, i hi ha capacitat per a 50. L’hospital entrarà en funcionament utilitzant un 80% de les instal·lacions. L’espai permetrà implantar un doble circuit per a pacients i familiars. Els professionals i usuaris utilitzaran uns espais, i les visites uns altres. L’alcalde ha anunciat que es crearà una parada de la línia de bus del TPO davant del nou hospital en el recorregut de la ruta del Pla de Dalt, per poder accedir al centre hospitalari mitjançant el transport públic.

x