El pessebre basc serà la gran atracció de la Mostra de Pessebres a Olot

Bascos_a_la_mostra_de_pessebres

Bascos_a_la_mostra_de_pessebresEl proper divendres 6 de desembre, a les cinc de la tarda, es donarà per inaugurada la Mostra de Pessebres a Olot, l’activitat cultural que més visitants atrau a la ciutat durant les dates de Nadal, que durarà fins el 6 de gener. L’Hospici tornarà a ser la seu central de les exposicions, amb els diorames de l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa i amb l’estrella d’aquesta edició, 45 pessebres tradicionals del País Basc, que visitaran la mostra olotina per primera vegada a la història.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’Hospici d’Olot serà la seu central de la Mostra de Pessebres a Olot 2013 2014. L’edifici acollirà un total de 60 pessebres. En aquesta edició conviuran, en el mateix espai, l’art dels pessebres garrotxins i, per primera vegada, mostres de pessebres originaris al País Basc. L’Hospici mostrarà fins a 45 pessebres aportats per l’Associació Belenista Santos Justo y Pastor de Bilbao, així com les associacions de Biscaia, Guipúscoa i Àlava, a més d’una col·lecció privada. Entre les grans atraccions de la mostra de pessebrisme basc, es troba un pessebre de 25 metres quadrats que recrearà l’arribada de l’Olenzero, el màgic carboner encarregat de repartir regals als nens i nenes d’Euskal Erria durant la nit de Nadal. Al pati de l’Hospici també s’hi podrà veure un arbre de Nadal construït pel col·lectiu Ambient Zero. Per als claustres del Carme, els alumnes de quart de Grau de Disseny preparen un nou muntatge nadalenc. La proposta del Museu dels Sants correrà a càrrec de l’Escola Muncipal d’Expressió i de l’artista David López. A la casa museu de Can Trincheria, a banda de visitar el pessebre permanent, també s’hi podrà visitar una exposició dedicada al caganer.

Entre les activitats complementàries de la Mostra de Pessebres 2013 -2014, destaca l’aplicació de mòbil desenvolupada per l’empresa EVOL de Banyoles, que ha reproduït alguns pessebres en format 3D perquè els usuaris puguin fer una visita virtual a la mostra olotina. Quant a les activitats, cal remarcar el taller Menja’t el pessebre, que torna a organitzar l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, consistent a muntar figures de massapà, o el taller per quedar bé amb aperitius econòmics per a aquestes dates de Nadal.

x