El Mas Can Batlle de Santa Pau, la primera casa rural que aconsegueix les cinc espigues

can_batlle_casa_rural

can_batlle_casa_ruralNo hi havia encara cap establiment al país amb cinc espigues, la màxima categoria d’excel·lència en turisme rural. Mas Can Batlle, al Sallent de Santa Pau, ha estat el primer en obtenir aquest distintiu, que atorga la Generalitat, i per tant s’ha convertit en la primera casa de turisme rural de Catalunya que obté la màxima acreditació del sector.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Les “espigues”, és un distintitu que va ser creat l’any 2010 per separar el que és la simple adequació d’una casa per a activitats turístiques a la dels establiments que tenen en el turisme rural una dedicació professional reconeguda, i sobretot, que aporten als hostes alguna cosa especial. Aquest sistema de categorització és voluntari i permet a qui ho vulgui garantir els estàndards i nivells de servei per a cada categoria concreta, sota uns criteris establerts.

El projecte de la casa rural Mas Can Batlle va ser ideat per l’Albert i la Cristina, dos “barcelonins” que el 2004 van topar amb aquesta imponent casa pairal de més de mil anys d’història. Des de aleshores i fins l’actualitat, han treballat dur i amb gran il·lusió per tal restaurar i fer brillar la finca, abandonada anys enrere. A base d’esforç i dedicació, el 2011 van aconseguir posar-la en marxa.

L’Albert i la Cristina han respectat l’estructura de la construcció i, alhora, han creat un recés de pau que fusiona la tradició i la restauració artesanal amb totes les comoditats de la modernitat. Una de les característiques de Mas Can Batlle són les habitacions de luxe anomenades “suites rurals”. Cada habitació és única i té un accés a una terrassa privada on s’hi pot contemplar el paisatge del territori garrotxí. 

Deixa un comentari