Troben el rusc original de la vespa asiàtica al Mallol

RUSC_VESPES

RUSC_VESPESAquest és el rusc de vespes asiàtiques que tant desitjaven trobar els apicultors gironins. Es troba situat en una obaga del Veïnat Nou del Mallol, a la Vall d’en Bas, en un arbre a trenta metres d’alçada. Tot i la troballa, els apicultors gironins asseguren que ja no es pot aturar la seva expansió per la província: un fet que complica la situació als productors de mel perquè la vespa asiàtica elimina les varietats d’abella autòctona.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El rusc ha estat trobat per un veí del Mallol, que va seguir el rastre de les vespes que se li menjaven els raïms. Els apicultors gironins encara no han pogut parlar amb el Departament de Medi Ambient sobre quina actuació es farà amb aquest rusc. De moment, s’han arribat a capturar més de 70 vespes mare pel territori, per impedir que hivernin i es reprodueixin. Malgrat tot, d’aquest rusc podrien haver sortit entre 150 i 200 vespes asiàtiques mare, que busquen refugi per les zones obagues i humides del país.

Deixa un comentari