L’escriptor Xarli Reixach i l’artista Tavi Algueró presenten un conte sobre els Reis Mags, La clau mestra

clau_mestra

clau_mestraA menys d’un mes de l’arribada dels Reis Mags a Olot, l’escriptor Xarli Reixach i l’artista Tavi Algueró ideen el conte La clau mestra, que explica les aventures de tota una ciutat durant la nit de Reis per mostrar als més petits de casa tot allò que pot passar mentre estan dormint. El conte va ser presentat el dissabte pels mateixos autors a Els Catòlics d’Olot.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Xarli Reixach i Tavi Algueró van presentar el dissabte a Els Catòlics d’Olot el conte La clau mestra, la història dels tres Reis Mags d’Orient des que arriben a la ciutat fins l’endemà d’haver repartit els regals als ciutadans. L’argument es desenvolupa de nit, mentre els nens i nenes estan dormint, i ressegueix totes les aventures que han de passar abans no poden fer entrega dels regals. A més, el conte porta la petja de la forta tradició farandulera d’Olot. Els autors no s’han pogut estar d’atribuir un dels papers protagonistes de la història al flabioler.

L’aventura va començar quan Reixach i Algueró van rebre la proposta de Els Catòlics, un dels organitzadors de la cavalcada de Reis d’Olot, d’inventar una història sobre els Reis Mags. En acceptar, Xarli Reixach, escriptor i tècnic en educació, va assumir el paper de guionista de la història i, per tant, dóna veu als seus protagonistes. Per la seva banda, l’artista Tavi Algueró, conegut pels seus dibuixos de la faràndula olotina i els ninots de les penyes garrotxines, es va convertir en l’encarregat d’il·lustrar la història.

I com en tots els dibuixos de la faràndula, Tavi Algueró revela a Olot Televisió que ha amagat una estrella de Nadal molt petita a cadascuna de les il·lustracions del conte, perquè els més petits de casa les busquin, una diversió afegida del conte.