Comença l’eliminació de les vespes asiàtiques del rusc de la Vall d’en Bas

rusc_abelles_eliminacio

rusc_abelles_eliminacioUn equip del cos de Bombers de Guipúscoa ha assessorat aquest matí els Agents Rurals i els Bombers de la Generalitat per eliminar les vespes asiàtiques del rusc localitzat la setmana passada a la Vall d’en Bas. La ooperació ha durat un parell d’hores perquè els professionals del País Basc han aprofitat per mostrar les diferents maneres per procedir contra aquesta espècie invasora. Al voltant del migdia s’ha aconseguit introduir el verí a l’interior del rusc.

Clica aquí per veure la notícia l’OTV a la carta

Ha estat d’un equip de Bombers de Guipúscoa qui ha liderat l’extinició, i a l’hora ha aprofitat per ensenyar als Bombers de la Generalitat i els Agents Rurals, quin és el sistema que utilitzen per tal d’acabar amb les vespes asiàtiques que hi ha dins el rusc, trobat dimecres passat per els Agents Rurals en una arbreda obaga del puig del Mallol, a la Vall d’en Bas. Com ja passa a Guipúscoa, un cop les vespes asiàtiques s’instauren en un determinat lloc ja no es pot aturar la seva expansió per la zona.

L’objectiu de l’actuació d’avui ha estat eliminar-les, a través del  injecció de verí,  ja que es tracta d’una espècie invasora que elimina les varietats d’abella autòctona i complica la situació als productors de mel. Fins ara, ja s’han arribat a capturar més de 70 vespes mare pel territori, per tal d’impedir que hivernin i es reprodueixin. Malgrat tot, d’aquest rusc es calcula que podrien haver-n’hi sortit entre 150 i 200 vespes asiàtiques mare, que busquen refugi per les zones obagues i humides del país.