L’Ajuntament d’Olot es manifesta contra la proposta de llei de Governs Locals

MANIFESTACI_LLEI_LOCAL

MANIFESTACI_LLEI_LOCALL’Associació Catalana de Municipis, conjuntament amb la Federació de Municipis de Catalunya i els sindicats UGT i CCOO, ha convocat concentracions a tots els Ajuntaments de Catalunya per tal de rebutjar la propera aprovació del projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local que pretén imposar el Govern de l’Estat.

L’Ajuntament d’Olot s’ha sumat a la concentració, que s’ha celebrat aquest migdia. L’alcalde ha dit que la proposta del PP usurpa competències i ha demanat a la Generalitat que sigui valenta per tramitar una llei pròpia que serveixi per a una Catalunya independent.

L’Ajuntament d’Olot s’ha sumat aquest migdia a la concentració convocada contra la proposta de llei de Governs Locals promoguda pel Govern de Madrid. L’alcalde, Josep Maria Corominas, ha critica la proposta perquè, segons ha declarat, usurpa competències. Igualment, ha demanat al Govern català que sigui valent a l’hora de tramitar la llei catalana de Governs Locals, perquè pugui ser aplicada si Catalunya esdevé independent.

De la seva banda, l’Associació Catalana de Municipis insta a més de 1.200 ajuntaments a portar la reforma del Govern de Madrid al Tribunal Constitucional. Ho va fer ahir en una reunió convocada a Barcelona, en la que va assistir l’alcalde d’Olot.

Des del món local es lamenta que la reforma de l’Administració Local que es vol imposar no s’ha fet amb consens ni lleialtat institucional. Per aquest motiu, s’exigeix al Govern central que respecti la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya sobre l’organització territorial i el règim local, aprovada en l’Estatut d’Autonomia, i explícitament la no invasió competencial recentralitzadora.

x