Un membre de la comunitat sikh d’Olot posa a debat l’exempció de portar casc per als homes amb turbant

la_vanguardia_sikh

la_vanguardia_sikhUn membre de la comunitat Sikh d’Olot ha posat sobre la el debat sobre si el col·lectiu ha de dur el casc o no mentre condueix una motocicleta. La proposta és una reivindicació per permetre als membres de la comunitat dur el turbant mentre van en ciclomotor. Aquesta exempció de la normativa de seguretat es permet a les comunitats sikhs que viuen a l’Índia, però també al Regne Unit i al Canadà.

clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El col·lectiu sikh d’Olot, però, no té una opinió comuna sobre aquesta qüestió, i en tot cas, l’Ajuntament d’Olot ja ha manifestat que no serà receptiu a aquesta proposta si finalment és presentada de forma oficial. Per al consistori, les normes de seguretat no tenen volta de fulla i s’han de respectar.

En una entrevista publicada a la Vanguardia, un membre de la comunitat Sikh d’Olot ha posat sobre la taula la proposta de permetre al col·lectiu anar sense casc quan condueixen una motocileta, la qual cosa els permetria continuar portant el turbant. Aquesta excempció de les normatives de seguretat es practica, a més de l’índia, a països com el Regne Unit o el Canadà. La proposta, però, no s’adiu amb el conjunt del col·lectiu d’immigrants sikhs d’Olot, el més nombrós de Catalunya, amb 1.700 ciutadans empadronats. La comunitat sikh d’Olot no té una postura comuna sobre aquesta qüestió, i molts se’n mostren manifestament en contra. El membre del col·lectiu entrevistat per La Vanguardia, assegurava que en els propers dies la proposta es presentaria a l’Ajuntament d’Olot. L’alcalde, Josep Maria Corominas, ha volgut deixar clar que no entraran a estudiar la possible proposta, i que seran al màxim de respectuosos amb la llei en matèria de seguretat.

La proposta d’exempció de portar el casc als homes pertanyents a la cultura sikh no és una demanda pròpia del col·lectiu que resideix a Olot, on són molt pocs els que porten turbant. L’ús del turbant pot arribar a perjudicar els homes que el porten, a l’hora de ser contractats en empreses on la normativa obliga a portar uniformes i cobriments per al cap concrets, per motius d’higiene o de seguretat.

x