El Consell Comarcal aprova un pressupost de 15 milions d’euros per al 2014

Pressupostos_2014_CC

Pressupostos_2014_CCEl Consell Comarcal ha aprovat un pressupost de 15 milions d’euros. L’apartat d’inversions vindrà molt condicionat per les aportacions que arribin des de la Generalitat. En principi, no està previst reduir més el personal del Consell. El PSC i Esquerra van abstenir-se a la votació.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El Consell Comarcal ha aprovat per al 2014 un pressupost de 15 milions d’euros, aproximadament un 19% més que el pressupost inicial de l’any 2013. Aquest increment pressupostari ve determinat per la previsió d’inversions al dipòsit controlat de residus i a la gestió de la recollida selectiva. Medi ambient és l’àrea amb la partida més important, amb 8 milions i mig d’euros. Un altre dels àmbits més importants, 3,4 milions d’euros, correspon a l’Àrea de Joventut i Educació, que porta a terme, entre altres, la gestió del transport i del menjador escolar.

Donada l’excepcionalitat del moment, el Consell demanarà la col·laboració econòmica dels ajuntaments per fer front a part de les despeses vinculades a serveis d’ensenyament, esports i cultura. Una altra de les mesures que aplicarà el Consell per al 2014 és la disminució en un 25% les aportacions als partits polítics. Igualment, es reduiran en aproximadament un 6% les indemnitzacions dels consellers comarcals. El pressupost del Consell per al 2014 serà, més que mai, flexible i revisable al llarg de tot l’any. Per a l’any 2014 la voluntat del Consell Comarcal és la de respectar i garantir l’actual estructura de personal. Malgrat les dificultats que planteja el pressupost del 2014, el Consell fa per l’any que ve una aposta decidida per als temes de medi ambient i la promoció econòmica, particularment l’àmbit del turisme. El PSC i Esquerra va abstenir-se de la votació. El PSC va trobar a faltar que se’ls demanés la seva opinió sobre les mesures econòmiques proposades. Esquerra, de la seva banda, va considerar que els consellers podrien retallar la seva remuneració.

Deixa un comentari