L’Ajuntament d’Olot aprova una moció en suport a la consulta amb els vots a favor de CiU, Rcat, ERC i el PSC

consulta_mocio_psc

consulta_mocio_pscL’Ajuntament d’Olot ha aprovat una moció presentada per CiU, ERC i la CUP, en suport de la celebració de la consulta sobre el futur de Catalunya el 9 de novembre de l’any vinent. La moció ha comptat amb els vots favorables del grup municipal del PSC, que s’ha mostrat a favor al dret a decidir.

Clica l’enllaç per veure la notícia a l’OTV a la carta

El consistori olotí ha aprovat aquest dijous al vespre una moció en suport de la celebració de la consulta. Tres dels grups que han presentat la moció, CIU i Reagrupament, al Govern, Esquerra, a l’oposició, han especificitat que la moció dóna suport al dret que tenen els catalans a manifestar la seva opinió a les urnes, independentment de quina sigui la seva opció. La CUP, el quart grup municipal a presentar la moció, sí que ha declarat que el seu vot serà el del doble sí, i ha demanat als grups amb representació a l’Ajuntament que donin suport a la consulta si es consideren democràtics.

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament d’Olot ha votat a favor de la consulta, al·legant que estan a favor del dret a decidir, si bé han matisat que donen suport a una consulta “legal”, en al·lusió a la normativa vigent sobre el dret de la sobirania a l’Estat.

Plataforma per Catalunya s’ha preguntat si no hi ha més temes per discutir en el ple de l’Ajuntament d’Olot, i ha anunciat la voluntat de presentar una tercera via que faci canviar les actituds del Govern espanyol i de la Generalitat.

Finalment, la regidora del PPC, Júlia Sala, ha reconegut que a la Moncloa no hi ha voluntat de diàleg i que no permetran la celebració de la consulta, i ha alertat del xoc de trens que pot suposar, segons el seu criteri, l’evolució del procés sobiranista.

x