Una bianyenca que resideix a Mataró compleix 107 anys

avia107anys

avia107anysLa Residència Mare Nostra de Mataró ha celebrat avui l’aniversari d’una de les seves residents. Es diu Maria Antiga i va néixer a la Vall de Bianya el dia de Nadal de l’any 1906. Ara fa, doncs, 107 anys. Presumeix de bona salut i bona memòria. L’alcalde del municipi, Santi Reixach, s’ha desplaçat a la residència per celebrar l’aniversari.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Nascuda a La Vall de Bianya, avui l’alcalde d’aquest municipi de La Garrotxa no s’ha volgut perdre l’homenatge a l’àvia Maria. Es diu Maria Antiga i va néixer a la Vall de Bianya, la Garrotxa, el 25 de desembre de 1906. Aquest Nadal farà 107 anys! Avui ha rebut un emotiu homenatge de la seva família, els companys i personal de la residència Mare Nostra de Mataró, on viu actualment, i els ajuntaments de la Vall de Bianya i Mataró.

Maria Antiga va viure a La Vall de Bianya fins els 22 anys. Després va anar a viure al litoral maresmenc, a Pineda de Mar, fins que una operació de fèmur als 94 anys va aconsellar que anés a viure amb la seva filla, Roser, i el seu gendre, Jaume, a la capital de la comarca, Mataró. Posteriorment va entrar a la residència on avui s’ha celebrat el seu 107 aniversari. La Maria presumeix de bona salut i bona memòria.  

La guerra civil i la postguerra han marcat la seva vida. El seu marit va ser represaliat pel franquisme i va passar molts anys a la presó. Tot i que bona part de la seva vida ha fet de planxadora, tant en hotels com en els seu domicili, recorda que de jove era una experta fent botifarres. Amb una memòria prodigiosa, la Maria és capaç de recitar el llarg poema l’Escut de Catalunya, de Bori i Fontestà. Aquí un fragment. La Maria ha estat felicitada també per una coral infantil; la de l’escola Germanes Bertomeu, formada per nens de tercer fins sisè de primària, que han cantat diverses nadales i han interpretat la cançó d’aniversari en català, castellà i anglès.

x