Mancomunitat de Catalunya, 100 anys

Mira tots els programes a través del XIP/TV

Un programa que parla del nostre passat per entendre el present

mancomunitat-2

Somiar un país, construir un somni. Mancomunitat de Catalunya. 100 anys‘ és un projecte que rememora el paper i l’obra de la Mancomunitat de Catalunya amb motiu del centenari de la seva fundació (1914/2014), que se celebra a partir del 6 d’abril. El treball repassa el llegat polític i social d’aquesta institució que, tot i la seva curta existència (1914-1924), va ser clau en la història del país i del municipalisme.

Les televisions locals emeten una sèrie de 10 capítols que repassa la trajectòria de la Mancomunitat des d’una perspectiva temàtica i territorial, i acabarà el 10 i 11 de maig amb un programa final que repassarà l’acció que va tenir aquest organisme a la Garrotxa amb un reportatge dels serveis informatius i un debat amb Albert Planas, historiador; Jesús Gutiérrez, president del PEHOC, Lluís Busquets, historiador i consultor de la UOC i Elisabet Aloy, periodista d’Olot Televisió i autora del reportatge.

Una coproducció d’Olot Televisió i La Xarxa de Comunicació Local