Montagut i Oix refusa pagar la reparació de la pista de Can Gustí de Riu

CAN_GUSTI_POLEMICA

CAN_GUSTI_POLEMICAL’arranjament de la pista forestal de Can Gustí de Riu manté en disputa l’Ajuntament de Montagut i Oix i l’empresa propietària del tractor eruga implicat en l’esllavissada. El despreniment va produir-se el passat mes de març perquè la via no va suportar el pes del vehicle. El consistori està convençut que la justícia els donarà la raó i que serà l’empresa la que haurà de pagar els més de 140.000 que val l’obra.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Al mes de març es produïa l’esllavissada que va deixar la pista de Can Gustí de Riu impracticable pels vehicles. El despreniment va produir-se quan un tractor eruga circulava per la pista. El vehicle va precipitar-se pel pendent. Les obres d’arranjament van començar fa dues setmanes i està previst que s’acabin cap al febrer. El procés s’ha allargat perquè Ajuntament i l’empresa propietària de l’excavadora consideren que no han de pagar la reparació. El consistori creu que l’excavadora va tenir la culpa del despreniment, que va produir-se perquè la pista no va resistir al pes del vehicle. Està convençut que la justícia els donarà la raó i que serà l’empresa la que pagarà els més de 140.000€ que val l’obra. De moment, la Diputació de Girona ha avançat els diners per arranjar la pista, i possibilitar així que les dues famílies afectades pel despreniment puguin accedir a casa seva amb normalitat. Després, encara faltarà treure l’excavadora del fons de la vall, una actuació que l’Ajuntament ha sol·licitat a l’Agència Catalana de l’Aigua. És possible que l’excavadora hagi de ser desmuntada a peces, o calgui fer una carretera provisional per tal d’arrossegar-la cap a la pista forestal.

Deixa un comentari