El concert de Nadal aplega més de 800 espectadors a l’església de Sant Esteve d’Olot

Concert_Nadal_Messies_Hndel

Concert_Nadal_Messies_HndelAquest dissabte, Olot ha rebut una visita molt especial, l’Orquestra Unesco Barcelona i la Coral Polifònica de Puig-Reig, amb motiu del Concert de Nadal de El Messies de G. H. Händel. L’església Sant Esteve d’Olot va ser el lloc escollit pel concert per la seva capacitat d’acollir els més de 800 espectadors.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El Messies, l’obra cèlebre de Händel, escrita en tan sols 20 dies, i una de les peces cabdals de la història de la música, va ser interpretada el dissabte a l’església Sant Esteve d’Olot per dos grups musicals de renom. Per una banda, l’Orquesta Unesco Barcelona, encapçalada per Gonçal Comellas, un dels violinistes catalans més reconeguts al país i arreu del món, i amb el suport dels Amics de la Unesco. Per l’altra, la Coral Polifònica de Puig-Reig, que va aportar el cant a la peça. Els solistes també van tenir un paper molt rellevant en l’actuació. La soprano M. Carme Oliveras, la contralt Montserrat Garcia, el tenor Aniol Botines i el Baix Lluís Ramon Sales.

Les entrades del Concert de Nadal d’Olot van ser exhaurides setmanes abans de l’actuació. És per això que es va decidir que el millor lloc per acollir els 800 espectadors seria Sant Esteve, tot i els petits problemes acústics de l’església.

El Messies de Händel està basada en l’Antic Testament, les epísoles de Sant Pau i una referència a l’Evangeli de Sant Lluc. Explica des del naixement de Crist fins la seva resurrecció.