Els alcaldes del Ripollès demanen deteniment abans de posar en vigència el carnet de boletaire

BOLETS_QUERALBS

BOLETS_QUERALBSEls alcaldes del Ripollès han reaccionat amb sorpresa a la pressa de la Generalitat per posar en vigència el carnet boletaire a la zona del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser. Els batlles consideren que és una mesura que pot afavorir l’accés i evitar actes incívics, però creuen que hi ha aspectes que han de ser estudiats detingudament.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Els alcaldes de Queralbs i Setcases, dos dels municipis del Ripollès on la temporada que ve s’aplicaria l’obligatorietat de tenir un carnet per anar a buscar bolets, han reaccionat davant l’anunci que va fer divendres el conseller Josep Maria Pelegrí d’aplicar aquesta mesura. Imma Constants i Carles Fernández han apuntat primer de tot la sorpresa davant la immediatesa d’aquest fet tot i que ja s’havia parlat anys enrere d’aquesta possibilitat.

Amb tot l’alcaldessa de Queralbs considera que el que es busca primer de tot és afavorir el manteniment dels boscos davant actes incívics. Sobre el preu del carnet de 10 euros per temporada i 3 per dia, a l’igual que el de Poblet, tant Carles Fernández com Imma Constants creuen que s’ha d’estudiar així com també els responsables de controlar l’accés. La Generalitat vol fer aquesta prova pilot la temporada que ve als Parcs Naturals de les capçaleres del Ter i el Freser, l’Alt Pirineu i dels Ports.