El 24 de febrer començarà el judici contra el caporal dels Mossos que va acabar amb la vida de l’olotí Antonio Tirado

caporal_judici

caporal_judiciL’Audiència de Girona ha fixat per al proper 24 de febrer el judici contra el caporal dels Mossos d’Esquadra que va acabar amb la vida del veí d’Olot Antonio Tirado el 10 de març del 2012, a casa de la víctima, on els Mossos i els serveis d’emergència havien acudit a requeriment de la família de Tirado.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El mosso al·lega defensa pròpia, ja que va disparar a Tirado quan, segons la seva versió, la víctima va llançar-se contra ell amb un ganivet a molt poca distànica. La defensa de la família, en canvi, acusa el caporal d’excedir-se en les seves funcions.

El caporal s’enfronta a una pena de cinc anys de presó per un delicte d’homicidi, segons ha demanat l’acusació particular. És previst que el judici duri quatre dies en sessions de matí i tarda, i una de les primeres proves que es practicaran serà una inspecció ocular de l’escenari dels fets amb la participació del jurat popular, que haurà d’emetre el veredicte de culpabilitat o no-culpabilitat. El fiscal, la Generalitat i el representant de l’asseguradora demanen l’absolució del caporal en considerar que va disparar contra Tirado per protegir la seva integritat, ja que la víctima tenia un ganivet a les mans.

x