El tortell de Reis ja està a punt per a tots els paladars

Tortell_Reis

Tortell_ReisEl tortell de Reis ja està a punt. Les pastisseries elaboren el tradicional fet de massapà amb fruita confitada però també en fan d’altres per a tots els paladars. Les demandes de tortell a Olot creixen i es tornen més exigents.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El famós tortell de Reis és una tradició ben antiga, de principis de gener. Els seus orígens es remunten a l’època dels romans, amb una coca feta a base de fruits de l’època. I fins avui ha anat evolucionant convertint-se en el tortell que coneixem, de massapà cobert amb fruites confitades i fruits secs.

Però també hi ha qui defuig del tortell tradicional i en prefereix un de pasta de full emplenat amb crema o xocolata. El que sí no varia en cap dels tortells són les figures de la fava i el rei, que determina qui és el rei de la festa i qui és el desafortunat que haurà de pagar el tortell.

A Olot, el tortell de Reis és una tradició en auge. Els pastissers asseguren que cada vegada se’n demanen més.