Detenen dos homes que intentaven robar en una empresa d’Olot i imputen nou robatoris amb força a la Garrotxa a un d’ells

DETINGUTS_23D

DETINGUTS_23DEls Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 32 i 28 anys, que intentaven robar en una empresa d’Olot. El primer detingut ha estat posat en llibertat en càrrecs. Al segon dels detinguts se li imputen un total de nou robatoris amb força durant el mes de desembre a la Garrotxa. També se li imputa un delicte de desobediència i resistència greu contra els agents de l’autoritat. El seu cas ha estat traspassat al Cos Nacional de Policia, donada la seva situació d’irregularitat a l’Estat espanyol.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Els fets es remunten a la matinada del passat 23 de desembre. Pels voltants de la una, els mossos van rebre l’avís de la Policia Local d’Olot que havien vist unes llums al teulat d’una empresa de la població situada a l’avinguda Colòmbia de la població. Diverses patrulles de mossos i policies locals es van adreçar al lloc. En arribar-hi, van veure dos individus que estaven dalt de la teulada amb unes llanternes i intentaven entrar a l’empresa. Alguns dels policies es van enfilar a la teulada i van detenir un dels lladres que estava estirat i mig amagat. L’altre va saltar els tres metres que hi havia del teulat al terra i va intentar fugir corrents. Finalment, els agents el van interceptar i detenir, tot i la forta resistència que va oposar.

Es tracta de dos homes, un d’ells, veí d’Olot, i l’altre amb domicili desconegut. Arran d’aquesta actuació la unitat d’investigació va determinar que un dels lladres detinguts, l’home de 28 anys, era el presumpte autor de vuit robatoris més perpetrats, entre el dies 7 i 18 de desembre, en diversos establiments d’alimentació i dues masies de les poblacions d’Olot, Santa Pau i Montagut i Oix. Tots els casos s’havien produït mitjançant el forçament de les reixes metàl·liques i el trencament dels vidres de les finestres. El detingut ho havia intentat també en una fruiteria i en un magatzem de licors, però no se’n va sortir. En la resta, quatre establiments comercials i dues masies, el lladre va sostreure ordinadors portàtils, diners en efectiu, ampolles de licor i diverses eines.

El primer dels detinguts, a qui li constaven antecedents, va passar el dia de 24 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Pel que fa al segon, al qual se li imputen els nou robatoris amb força, també tenia antecedents. Un cop acabades les gestions d’investigació, la detenció va ser traspassada al Cos Nacional de Policia donada la seva situació d’irregularitat a l’Estat espanyol.