El centenari de l’Orfeó protagonitza la vitrina del mes de l’Arxiu Comarcal

VITRINA_ORFE

VITRINA_ORFEEn motiu del Centenari de l’Orfeó Popular Olotí, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa dedica una exposició a l’anomenada “vitrina del mes”, on s’hi mostren imatges de diferents opuscles, cartells i programes que l’Orfeó ha generat al llarg d’aquests cent anys d’història.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Tot i aquesta mostra, la data d’aquest centenari continua sent tema de polèmica a Olot, ja que el propi orfeó marca el 1904, l’any en què una secció dels Catòlics va formar el primer orfeó olotí; en canvi, algunes institucions de la ciutat, estan convençudes que va sorgir el gener de 1914 quan un grup de cantaires, animats pel mossèn Fèlix Farró, van proposar, de nou, la creació d’un orfeó musical local desvinculat de qualsevol entitat, i va ser a partir d’aquí, que s’en van crear els estatuts oficials. Fins a dia d’avui, l’orfeó ha estat una institució de referència cultural a la ciutat, que en les seves sales ha acollit conferències, actuacions musicals diverses, presentacions de llibres, representacions teatrals i reunions de tot tipus.

Deixa un comentari