Joan Vila al TSJC busca lliurar-se de vuit dels assassinats

Joan_Vila_a_GironaLa defensa de l’assassí dels ancians de La Caritat, Carles Monguilod, va presentar ahir un recurs d’apel·lació al TSJC contra la sentència de l’Audiència de Girona que el va condemnar a 127 anys de presó per onze assassinats. La defensa demana l’absolució per a 8 dels 11 assassinats presuntament comesos, per la inexistència de proves crimials.

Clica aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Joan Vila, l’assassí confés dels ancians de La Caritat d’Olot, va seure ahir de nou al banc dels acusats, però aquest cop, al del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per demanar l’absolució per a 8 dels 11 assassinats presuntament comesos, després que l’Audiència de Girona desestimés la petició.

La defensa de Vila, Carles Monguilod, va presentar un recurs d’apel·lació contra la sentència de l’Audiència de Girona, que el va condemnar a 127 anys de presó per onze delictes d’assassinat. Demana l’absolució de vuit dels crims basant-se en la inexistència de proves que demostrin que els vuit ancians van morir per causa criminal, ja que el mal estat dels cossos no ho va permetre.

La defensa va admetre, que en aquest cas, es tracta d’una posició contradictoria, ja que per una banda, sobre el paper, Joan Vila, va confessar els onze assassinats, i en canvi, ara en demana l’absolució per l’inexistència de proves. Tant el fiscal com les acusacions particulars exercides per Jaume Dalmau i Rafel Berga van exposar que el recurs no hauria de ser admès perquè no va ser presentat degudament al no especificar en quin dels supòsits de la llei d’enjudiciament criminal es basava.

 

L’acceptació del recurs suposaria per Vila la rebaixa de 80 anys de presó, de forma que quedaria condemnat a només 47 anys. Els principals perjudicats, si s’acceptés aquesta apel·lació d’absolució, serien els familiars de les víctimes que no cobrarien i els més beneficiats, La Caritat i l’asseguradora, que s’estalviarien les indemnitzacions per vuit dels casos.