La Mostra de Pessebres finalitza amb l’entrega de premis als més autèntics i originals

Premis_pessebres

Premis_pessebresUn cop acabat el Nadal, l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa fa entrega dels premis de la tradicional Mostra de Pessebres. Aquest any, la organització destaca més que mai l’abundant participació tant d’entitats i individuals com la col·laboració de convidats especials, com el pessebre basc, que ha servit de pol d’atracció turístic a la comarca.

 

Clica aquí per veure la notícia a OTV a la carta

Aquest diumenge s’han lliurat al Casal Marià d’Olot els premis de la Mostra de Pessebres de la comarca a aquells muntatges més ben elaborats en les diferents categories. Com és tradició, l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa ha preparat una sorpresa. Aquest any ha estat la intervenció del pessebre basc, amb les col·laboracions de l’Associació Belenista Santos Justo y Pastor de Bilbao, així com la de Biscaia, Guipúscoa i Àlava.

Els primers a rebre el guardó han estat les diferentes entitats de la comarca. El premi més popular ha estat per l’Associació de Veïns del barri de Montolivet; el del muntatge més innovador, per la Residència La Tardor; i finalment, el premi artísitic, per la residència Edifici Parc Nou d’Olot. Els comerços premiats han estat la Carnisseria Maria Rosa d’Olot, amb el pessebre més popular; Can Morera, amb el més artístic i el premi al disseny; i l’àgencia d’Assegurances Allianz – Roser Serrat de Sant Joan les Fonts, pel caire innovador de la seva creació. Pel que fa a les escoles de la comarca, els guardonats han estat l’Institut Bosc de la Coma, premi pessebre popular, l’Institut Montsacopa, premi al disseny, el CEIP Pla de Dalt, premi a la promoció, i finalment l’Escola Bisaroques, per la seva originalitat. També es va tenir en compte la participació de les famílies en la Mostra de Pessebres. Aquelles cases amb els pessebres més autèntics i originals també van ser premiades, com el de Josefina Pujol, la Mercè Morote i la família Matabosch-Pijuan.

L’Agrupacio de Pessebristes també va aprofitar l’ocasió per retre un petit homenatge a Ramon Bassols, per la seva gran trajectòria com a pessebrista internacional.

Un any més, la Mostra de Pessebres s’ha convertit en un atractiu turístic a la comarca durant les festes de Nadal. En concret, l’oficina de Turisme d’Olot ha atès al voltant de 500 persones d’altres indrets (sobretot de Barcelona i la comarca veïna Osona), interessades a visitar la Mostra d’enguany.