La recollida de signatures per la independència supera les expectatives a la Garrotxa

ANC_signa_per_la_indep_bo

ANC_signa_per_la_indep_boAquest cap de setmana té lloc a Olot la campanya “Signa un vot per la independència”. Es tracta d’una iniciativa de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que es porta a terme arreu de Catalunya. La xifra de signatures recollides a tot el territori es farà publica en les properes hores, però, de moment, l’ANC de la Garrotxa ja ha anunciat que la recollida feta a la comarca ha superat les expectatives.

Clica aquí per veure la notícia a OTV a la carta

L’ANC ha habilitat fins a trenta punts de recollida de signatures a tota la Garrotxa dins del marc de la campanya ‘Signa un vot per la independència’. A Olot, hi ha hagut fins a cinc punts de recollida dissabte i quatre de diferents diumenge. Les taules han comptat amb fina a 70 apoderats per garantir la transparència del procés de recollida de vots. Fins passats alguns dies, no es coneixerà el número de vots recollits a la comarca i arreu de Catalunya. De moment, l’ANC assegura que aquest cap de setmana a la Garrotxa, s’han superat les expectatives creades per l’entitat.

La campana Llibertat presentada en públic el 5 d’octubre de l’any passat en la Gran Festa per la Independència, també ha estat present a la plaça Rector Ferrer d’Olot durant la recollida de signatures. Aquest i d’altres al·licients han fet d’aquesta, la taula central de la recollida de signatures a la Garrotxa, que ha vist com fins i tot es feien cues per anar a signar.

L’objectiu de l’ANC amb aquesta campanya és fer ús del dret de petició, reconegut dins la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, per demanar la celebració de la consulta. Si no és permesa, l’ANC pretén que les signatures recollides funcionin com a vot a favor de la independència.

x