Els agents rurals troben el segon rusc de vespa asiàtica a Ripoll

RUSC_RIPOLL

RUSC_RIPOLLAhir va confirmar-se que la vespa asiàtica s’ha establert, també, a la comarca del Ripollès. Els agents rurals han localitzat i retirat un rusc d’aquesta espècie a la muntanya de Sant Bartomeu de Ripoll. És el segon rusc de vespa asiàtica trobat a les comarques gironines després del que va ser trobat al Mallol a principis de desembre. El cap dels agents rurals de Girona no descarta que es trobin més ruscs.

Clica aquí per veure la notícia a OTV a la carta 

El rusc trobat a Ripoll, a l’entorn de Can Traveria, a la muntanya de Sant Bartomeu al barri de Vista Alegre és de vespa asiàtica. Així ho han confirmat els Agents Rurals, que al voltant de les dotze del migdia l’han enretirat del capdamunt del roure d’uns disset metres a on es trobava. Es tracta d’un rusc inactiu, ja que després d’inspeccionar-lo, han comprovat que a l’interior només quedaven larves. Les femelles fecundades ja han marxat per hivernar i moltes obreres ja han mort, per la qual cosa ja no suposa cap risc pel que fa a la dispersió de l’espècie en el moment actual. Un dels agents, vestit amb un mono d’apicultura, ha pujat fins al capdamunt per analitzar-lo. Poc després han començat l’operació per despenjar-lo que ha durat una hora aproximadament. El niu d’aquesta espècie invasora és de grans dimensions, d’uns 40 centímetres de diàmetre i una alçada de 720 centímetre, i que podria encabir unes 2.000 vespes. El niu ha estat traslladat a l’oficina de Ripoll per analitzar-lo. Els Agents Rurals no descarten trobar-ne més de característiques similars al Ripollès. Aquest dilluns a la tarda, un pagès el va localitzar i va avisar un dels propietaris de Can Traveria, que es va posar en contacte amb els Agents Rurals per la troballa. Es tracta del segon rusc de vespa velutina trobat a Catalaunya, després del que es va localitzar ara fa unes setmanes a la Garrotxa.