El Parc Natural impulsa un projecte per millorar el conreu ecològic i compartir les descobertes amb els productors locals

CULTIUS_ECOLOGICS_bo

CULTIUS_ECOLOGICS_boEl Parc Natural conjuntament amb altres equips tècnics han iniciat un cultiu experimental per trobar les millors fórmules de conreu de producte ecològic. La intenció és trobar els millors mètodes per conrear producte ecològic i compartir aquest coneixement amb els productors de la Garrotxa.

Clica aquí per veure la notícia a OTV a la carta

Bernat Perramon és el tècnic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa encarregat de coordinar el projecte experimental que s’està portant a terme en aquests camps de prova de la Fageda. La intenció és millorar el conreu ecològic en tres àmbits, la rotació de les parcel·les, la lluita contra les herbes no desitjades que creixen en el camp, i la seva fertilització. El Parc té clara l’estratègia que ha de seguir per rotar el cultiu de les parceles de forma eficient. En aquest camp, s’hi ha plantat dues varietats de blat. Per lluitar contra les herbes no desitjades, el Parc també farà diferents proves en aquest camp. Quat a la fertilització del camp, aquesta es farà sense utilitzar productes químics. El Parc compartirà els resultats d’aquesta prova amb els productors de la Garrotxa, unes conclusions en les quals aquesta la zona protegida també hi està interessada. Aquest projecte de conreu per a producte ecològic preveu una durada de tres anys, temps necessari per treure les conclusions que esperen obtenir.