La Fira del Farro segueix evolucionant en la seva setena edició

FIRA_FARRO_PREVIA

FIRA_FARRO_PREVIAAquest dijous s’ha presentat el cartell de la propera fira del farro de la Vall de Bianya. Com ja és tradició, ha estat dissenyat per a Quim Domene. Enguany se centra en el blat de moro, l’ingredient essencial de les farinetes de farro. A través de la unió de panotxes, el nucli central del cartell, queda obert a la imaginació el que s’hi pot veure.

Clica aquí per veure la notícia a OTV a la carta

Alguns creuen que és un món, d’altres un sol o, fins hi tot, podria ser un estel. L’envolta un recull de símbols, característics del territori, on es mostren les diferents activitats que es poden fer a Bianya i que es poden mirar de des qualsevol punt de vista.

És el setè any consecutiu, en el qual la Vall de Bianya dedica una fira a aquest plat tradicional de la cuina garrotxina. De l’àmplia programació d’enguany, en podem destacar les tradicionals parades al carrer on s’hi poden degustar diferents productes fets amb aquest cereal, a més de poder veure com es feia antigament la mòlta de blat de moro; l’exposició d’animals, les passejades amb burro o l’actuació de la colla gegantera amb el ball d’en “farrus tremendus”, el gegant de la població estrenat l’any passat en aquesta mateixa fira. Una de les novetats és la presentació d’El petit conte del farro, d’Irene Porxas, amb els dibuixos de Pilarín Bayés. Però també hi ha una altra novetat important.

El disseny gràfic del programa l’ha fet enguany Mireia Badosa, una noia del grup de joves de Bianya, de forma que s’han estalviat l’encàrrec a una empresa externa. A la fira, també s’hi podrà  veure un espai d’exhibició de feines del camp i una zona gastronòmica amb tallers per als petits on l’Esteve de Panàsia, els ensenyarà a cuinar una pizza de farro.

x