Un incendi a les Planes d’Hostoles ha cremat una casa de pagès

les_planes_incendiUn incendi va calcinar per complet el Mas Reixach de les Planes d’Hostoles, aquest dimecres. Tot i que encara s’estan estudiant les causes del foc, tot apunta que l’incendi hauria estat provocat per la caldera de llenya de la casa. Afortunadament, no s’han de lamentar danys personals.

Clica aquí per veure la notícia a OTV a la carta


Un problema a la caldera de llenya pren força com a principal causa de l’incendi que ahir va calcinar per complet el Mas Reixach de les Planes d’Hostoles. De totes maneres, els Mossos d’Esquadra no han volgut confirmar encara aquesta hipòtesi. Al voltant de la una del migdia, els veïns del municipi advertien una gran fumarola que sortia de la zona de Poca Farina, sota la muntanya del Far i allunyada del nucli d’habitatges. El mas Reixach, una edificació amb sostre de fusta, es trobava en flames. Ràpidament, els veïns van avisar els bombers de la Generalitat, al veure que el foc pujava uns 20 metres d’altura. Fins a sis dotacions es van desplaçar al lloc dels fets per tal d’extingir l’incendi. Quan els bombers arribaven al mas, aquest ja estava totalment calcinat fins als fonaments. Ràpidament van poder controlar les flames.
L’incendi no ha provocat danys personals. La família que vivia al mas era fora en el moment que va començar el foc, i l’Ajuntament s’ha mostrat disposat a ajudar-los. Les sis dotacions dels Bombers es van quedar al mas fins al vespre, remullant el seu interior per assegurar que les flames no tornessin a revifar.