Discapacitat intel·lectual alerta de les dificultats per accedir a serveis d’atenció

Discapacitats_Girona_bo

Discapacitats_Girona_boL’associació Dincat, Discapacitat intel·lectual de Catalunya, alerta de les dificultats que tenen les persones per accedir a serveis d’atenció. Des del Departament de Benestar i Social els comuniquen que no hi ha places per a tothom, però el cert, és que no donen més subvencions si no és per a casos urgents.

Clica aquí per veure la notícia a OTV a la carta

El sector de la discapacitat intel·lectual a Girona alerta sobre les dificultats que tenen aquestes persones per accedir als serveis, com els d’atenció diürna i els d’acolliment residencial. I és que des de la Generalitat només s’atorga autorització d’ingrés en aquests centres per a casos urgents i per a persones que acaben l’escola i necessiten accedir als centres de dia. Però en aquest cas, les entitats atenen a les persones però no saben quan es farà efectiu el cobrament de la subvenció d’aquestes places. Segons Dincat, la Generalitat deu 520.000€ a les entitats gironines. Amb això denuncien que s’està retrocedint 30 anys enrere.

A Girona són entre 120 i 130 persones les que estan pendents de tenir plaça en algun dels centres. Tots ells han fet sol·licituds però no reben resposta i si en reben els diuen que no hi ha places com és el cas d’aquesta mare que va demanar plaça l’any 2009 i encara no li han donat.

Com a pare, el delegat d l’entitat Dincat, creu que s’aprofiten dels usuaris i no respecten els seus drets.

És per això que han engegat una campanya de defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual sota el lema ‘Enganxa’t als drets’ que es desenvoluparà fins el 3 de desembre coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.