El Departament d’Habitatge qüestiona l’efectivitat de multar els bancs amb pisos buits

Habitatge_Girona_bo

Habitatge_Girona_boEl secretari d’Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, no creu que les multes que alguns ajuntaments volen aplicar als bancs que tenen pisos buits siguin efectives, per una manca de recolzament legislatiu, i aposta més per arribar a acords amb les entitats. Sala ha estat avui a Girona per fer un balanç de les prestacions del Govern en matèria d’habitatge.

Clica aquí per veure la noticia a OTV a la carta

Mentre alguns ajuntaments com el de Girona, han aprovat mesures per multar a aquells bancs o empreses que tenen pisos buits a la ciutat, la Generalitat treballa per trobar el marc legal que li permeti gravar un impost a bancs i caixes en el mateix sentit, i és que segons el secretari d’habitatge, Carles Sala, cal que els consistoris s’estudiïn bé la Llei de l’Habitatge, en la que s’emparen, abans de prendre qualsevol decisió.

Sala considera que a més, la mesura no tindria repercussió en una problemàtica que s’està donant en aquells barris amb dificultats de cohesió social, on els bancs hi tenen pisos buits dels que no es paga la comunitat de propietaris, ni tampoc s’hi fa un manteniment per retornar-los al mercat.

El secretari d’habitatge ha fet aquestes declaracions a Girona, on ha fet balanç dels programes del Govern en matèria d’habitatge. En destaca l’augment d’un 60% de les ajudes d’urgència que s’han fet a la demarcació de Girona, on han augmentat el doble que al conjunt de Catalunya.

Sobre aquest tema, la Generalitat ha editat les guies ‘Quèferquan’, que expliquen els diferents recursos del Govern per fer front als problemes relacionats amb el pagament de l’habitatge.

Deixa un comentari