La Fira del Fesol de Santa Pau atrau milers de visitants

El mal temps del cap del setmana no ha perjudicat la Fira del Fesol de Santa Pau, que un any més ha reunit milers de visitants d’arreu per tastar el fesol a través dels plats de 15 restaurants garrotxins. En la fira d’enguany, Anna Grabulosa ha estat la guanyadora del Fesol d’Or.Tot i l’amenaça de pluja, Santa Pau ha pogut celebrar un any més la seva tradicional Fira del Fesol, popularment anomenada Fesolada. És l’ocasió perfecte perquè els productors i cuiners de fesol mostrin les qualitats d’aquest producte típic de la zona al públic. El Fesol d’Or d’enguany se l’ha emportat la veïna del poble Anna Grabulosa, per la seva trajectòria com a productora de fesol. Alfred Bosch, diputat d’ERC, ha estat l’encarregat de fer entrega del guardó.

Milers de visitants s’han reunit a la plaça Major per conèixer les propietats del producte de la terra, el fesol, i tastar-lo a través dels diferents plats de 15 restaurants de la comarca.

Els productors de fesol s’han vist beneficiats aquesta temporada per una molt bona collita, d’unes seixanta tones. A més, l’Associació de Cultivadors de Fesols de Santa Pau creu que l’any que ve podran envasar els fesols com a denominació d’origen protegida.

x