Estelada 2014 programa un cicle amb diputats per debatre sobre la consulta

Estelada 2014 inicia aquest cap de setmana un cicle de conferències amb els diputats dels partits que s’han mostrat a favor de la celebració de la consulta. L’entitat considera que la societat civil ja s’ha manifestat i que ara toca als polítics respondre amb iniciatives. Els convidats descobriran quin és el seu full de ruta entorn de la consulta.


Des de la seva creació, Estelada 2014 ha organitzat conferències amb persones que aportaven arguments favorables a la independència de Catalunya, per tal de convèncer als garrotxins de la necessitat d’apostar per la sobirania nacional. Ara, però, l’entitat independentista impulsa xerrades amb representants dels partits polítics que recolzen el pacte pel dret a decidir, sota el títol ‘I després de la consulta, què?’.

Així, per Olot passaran Marc Vidal, d’Iniciativa per Catalunya; Quim Arrufat, de les CUP; Pere Bosch, d’Esquerra; Jordi Turull, de Convergència i Unió; i Ferran Pedret, del PSC: el Partit dels Socialistes també participa a les conferències perquè en el seu moment va donar suport al pacte nacional pel dret a decidir. A cada xerrada hi haurà l’opció de preguntar als representants polítics dubtes sobre el seu posicionament envers la consulta o la independència. Entre els que preguntaran, hi haurà una fila zero, destinada a tres entitats integrants de la recent creada Xarxa d’Entitats de la Garrotxa.

El cicle s’acabarà amb una taula rodona amb tres representants de la societat civil: es tracta de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium, Josep Maria Vila d’Abadal, president de l’Associació de Municipis per la Independència, i Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana.

x