Monter tanca el 2013 amb 110 milions de facturació i destinarà 6 milions a la planta de les Planes

Monter 2013Embutidos Monter ha aconseguit “plantar cara” a la crisi “apostant per la innovació” en els seus productes i per l’automatització del procés de fabricació, del que van ser pioners al conjunt de l’Estat. En aquest sentit, ser proveïdors del grup Mercadona, al que serveix productes sota la marca Hacendado, els ha permès créixer “de la seva mà”, però que també els ha obligat “a baixar costos per ser competitius”.

L’empresa gironina va engegar el 2011 un ambiciós pla d’inversions per ampliar i tecnificar les seves quatre plantes, especialment la que el grup té a les Planes d’Hostoles, a la Garrotxa. Així, dels 28 milions d’euros que tenen previst invertir fins el 2017, aquest any injectaran prop de sis milions per dotar aquesta planta de més assecadors, , i per millorar l’automatització del procés de producció “per reduir costos”. En finalitzar l’exercici que ara comença, Embutidos Monter haurà ampliat en 7.000 m2 la planta de Les Planes d’Hostoles i haurà construït 30 assecadors nous, a banda d’haver introduït un sistema de robòtica pioner a l’Estat.

Embutidos Monter ha tancat l’any 2013 amb una producció de 18.000 quilos d’embotits curats, el que s’ha traduït en una facturació de 110 milions d’euros, un 6,8% superior a la registrada l’exercici anterior. Si els plans de la companyia es compleixen, l’any 2017 el grup preveu doblar la producció actual d’embotits.

 

x