Plantegen un nou Pla Verd per reordenar els horts municipals d’Olot

L’Ajuntament d’Olot torna a impulsar el Pla director dels espais verds de la ciutat. El pla preveu reordenar la situació dels horts municipals, perquè algunes parcel·les tenen els límits indefinits, es troben plens de brutícia, i fins i tot hi ha propietaris que han deixat de cultivar-los.

A la capital de la Garrotxa hi ha més de tres-cents horts municipals. Estan repartits en diversos espais, com per exemple la falda del volcà Montsacopa. Des de fa quatre anys no hi ha cap pla que reguli la situació d’aquests horts, i per aquest motiu tècnics de l’Ajuntament d’Olot i del SIGMA estan redactant una nova ordenació.

Ara per ara, molts horts tenen els límits indefinits, plens de brossa i vegetació, i en alguns casos el propietari fa temps que no hi cultiva res. En la redacció d’aquest pla verd s’inclouran nous paràmetres per a assegurar la bona conservació de les parcel·les; a més, no es descarta la inclusió d’una taxa per a poder tenir un dels horts municipals. Davant la demanda, també és possible que es comprin nous terrenys per tal d’ampliar l’oferta de parcel·les a cultivar. Està previst que el pla s’aprovi en el ple municipal durant el primer semestre d’aquest 2014. 

x