Nogué elabora una rèplica de la Mare de Déu de Montserrat per una església de Cuba

L’art garrotxí traspassa fronteres. L’escultor tortellanenc Liberto Nogué ha elaborat una rèplica a escala real de la Mare de Déu de Montserrat. Aquesta ocuparà l’altar d’una petita església de Matanzas, a Cuba. Divendres va tenir lloc la seva presentació al domicili particular de l’artista.

Liberto Nogué és un escultor català d’origen francès que ha invertit mitja vida a l’enteniment i l’execució de l’art. Nogué viu al petit municipi de Tortellà, on ha elaborat els últims sis mesos el seu darrer treball, una rèplica de proporcions exactes de pedra de la Mare de Déu de Montserrat, la patrona de Catalunya. Es tracta d’un encàrrec del poble de Matanzas, a Cuba.

La idea d’esculpir una rèplica de la verge va sorgir durant un dels múltiples viatges de l’autor a Cuba, en aquest cas a la població de Matanzas, on li van demanar de fer una figura de la Mare de Déu per situar-la en una església del poble, dedicada a aquesta.

En un principi, està previst que a l’estiu la figura de la verge ja es trobi a l’altar de la petita església de Matanzas, juntament amb una catifa també elaborada per l’artista tortellanenc.

Deixa un comentari