L’Institut La Garrotxa acull la primera jornada d’eficiència energètica

L’eficiència energètica, amb la interferència dels oligopolis energètica, és una preocupació cada vegada més notable dins el sector. I així es va fer saber el dissabte en la 1a Jornada d’energia, eficiència energètica i producció d’energia per a l’autoconsum, que acollia l’Institut La Garrotxa.

La jornada va anar precedida d’una presentació de la mà del director de l’Institut La Garrotxa, Albert Bramon, seguida dels parlaments de Rafael García, el director de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Girona (UdG), l’Albert Bayot, el director de Serveis Territorials de Girona, i l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas.

Més de 17 ponències d’especialistes i 80 professors de tot Catalunya configuraven una jornada que posa en valor l’habilitat dels centres educatius de sensibilitzar en temes energètics i donar a conèixer noves línies de treball o models energètics més eficients, com és el cas de l’aplicació de les renovables. A diferència de la resta de països de la Unió Europea, la normativa espanyola no ajuda i, fins i tot, perjudica l’aplicació d’una millor eficiència energètica.

La ciutat d’Olot és pionera a Catalunya en la conscienciació d’una millor eficiència energètica. L’exemple més clar és l’empresa Wattia Innova, els fundadors de la qual, Franc Comino i Jordi Rabat, són exalumnes de l’Institut La Garrotxa.