Unes 150 persones protagonitzen a Olot la primera edició del Garrotxinàrius

Garrotxinàrius és el resultat de la unió dels esforços de l’agrupació garrotxina O’Folk, l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot (ICCO) i el Centre Artesà Tradicionàrius. El dissabte, van organitzar una jornada completa de cultura folk a la Sala El Torín de la ciutat, on van participar al voltant de les 150 persones, tant novells com professionals.

Professionals o no de la dansa, prop de 150 persones d’arreu de Catalunya es trobaven el dissabte a la Sala El Torín d’Olot per compartir una jornada plena de cultura tradicional, on el ball i la música folk eren els protagonistes. Es tracta de la primera edició del Garrotxinàrius, una proposta de l’entitat garrotxina O’Folk, l’Institut de Cultura d’Olot i el Centre Artesà Tradicionàrius, pioner en la difusió de la cultura d’arrel tradicional a Catalunya.

Fins les set de la tarda, tothom es podia apuntar a qualsevol dels tallers, dos dels quals eren impartits per grups reconeguts dins l’escena folk: El Pont d’Arcalís i els italians Terminal Traguetti.

Era la primera edició del Garrotxinàrius però l’organització es mostrava molt positiva amb els resultats de participació, presents fins i tot durant el sopar popular, a càrrec de l’entitat cultural Greda, que concloïa la jornada.

x